Az Akríbia Union Kft. Észak-Alföldi Operatív Program keretén belül Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztés tárgyban pályázott. A „Tiszalöki szabadstrand és Kalandsziget” című (ÉAOP-2.1.1/A-I-12-2012-0026 kódszám) pályázatot az Irányító Hatóság 2012 decemberében támogatásra érdemesnek ítélte.
A projekt összköltsége: 540.316.226 Ft
Támogatás mértéke: 378.221.358 Ft
A pályázat egy már meglévő, de alacsony színvonalú strand felújításáról, üzemeltetéséről, egy kalandpark építéséről, jachtkikötő létesítéséről, illetve egy étterem építéséről és természetesen a felújított és újonnan létrehozott egységek üzletszerű üzemeltetéséről szól.
A strand a Tiszalök 0537/1 Hrsz-ú ingatlanon, a jachtkikötő a strandtól pár száz méterre a holtágon kerül kialakításra. A kalandparknak a stranddal közvetlen szomszédságban lévő 0537/37 Hrsz-ú ingatlan ad otthont, míg az étterem épülete Tiszalök belterületén, a főúton lévő 975 Hrsz-ú ingatlanon valósul meg.
A létesítmények helyszínéül szolgáló ingatlanok Tiszalök Város Önkormányzatának tulajdonában állnak. A közös érdekek, célok meghatározása után, valamint Tiszalök város gazdasági helyzetének fellendítése érdekében a Tiszalöki Képviselő-testület határozata alapján a cég 2028-ig szóló bérleményként hasznosíthatja a pályázat megvalósulásának helyszínt adó területeket, azon kizárólagos üzemeltetési joggal rendelkezik.
A projekt első szakasza a kalandpark kialakítása. A Feketeszakáll Kalandpark elnevezésű 75 elemből álló élménypark a szórakozni vágyók minden korosztályát várja. A legkisebbeket az akadálypáya legalsó szintje várja, a nagyobb vagy csak bátrabb gyerekek a 2 nehézségi fokozatú kalandpálya egyikén vagy mindegyikén megmérettethetik tudásukat és kitartásukat. A harmadik nehézségi fok inkább tinédzsereknek és felnőtteknek lett kitalálva. Ritkaságnak számító lehetőség a mozgáskorlátozott kalandpálya, amely megtalálható Kalandparkunkban. Speciális rámpákkal és biztonsági technikával ellátott pályán tolószékkel közlekedő vendég is megtapasztalhatja az élménypark adta örömöket.
A csőlabirintus a föld alatt kacskaringózó járat, amely kialakításának köszönhetően egyenlő esélyeket biztosít a látásukban sérült illetve világtalan, valamint a teljesen egészséges vendégek számára.
A Feketeszakáll Kalandpark egyik fő attrakciója a közel 200 m2 alapterületű, fából épült kalózhajó, amely 2 szinten várja a kalózkodni vágyó vendégeket. A hajó teljes területe a gyermekeké, a termek játékra, fogócskára, bújócskára, kisebb-nagyobb kincskereső túrákra alkalmasak. A hajóra a nagyobbak hálón való felmászással illetve a kötélpályáról való becsúszással is feljuthatnak. A kincskereső túrák mellett kalózcsata, Paint-ball mérkőzés is szervezhető, ahol a vendégek csapatokban mérhetik össze erejüket és tudásukat. A fejlesztés része továbbá a Kalandpark területén kialakított Óriás hinta, amely az extrém sportok kedvelőinek került kialakításra.
A sportolók igényeinek kialakítására strand foci és röplabda, valamint golf pálya kerül megvalósításra.