A K&H felméréséből kiderült, hogy a KKV-k fele bizakodik abban és reálisnak tartja, hogy a most következő 2014-2020-as költségvetési ciklusban elnyerjen valamilyen uniós pályázatot.
A kormány közlései alapján a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív program első pályázati kiírásai augusztus végére várhatóak, ezeknek a kiírásoknak elsődleges célcsoportja a kkv szektor lesz, az alábbi témakörökben várhatóak az új kiírások:
– piacra jutási pályázatok
– logisztikai beruházások támogatása
– kutatás-fejlesztési projektek támogatása
– technológia-fejlesztés
A K&H által megkérdezett vállalkozások 29%-a nyilatkozott úgy, hogy addig nem fejleszt, nem tervez nagyobb beruházásokat, amíg nem látja az új pályázati lehetőségeket.
Budapest és Pest megyén kívüli régiókban megvalósuló fejlesztések esetén, már szeptember közepétől be lehet adni az új pályázatokat, pályázni kizárólag mikro, kis-és középvállalatoknak lehet.
A legbizakodóbbak az új pályázatokkal kapcsolatban az építőipar szereplői, hiszen a megkérdezettek 63%-a reálisnak tartja, hogy valamilyen uniós forráshoz jut, a mezőgazdaság szereplőinek is több mint a fele 56%-a, amíg a kereskedelmi és szolgáltatási szektor szereplői kevésbé bizakodóbbak, 49% és 47% tartja reálisnak, hogy nyer valamilyen uniós pályázatot.
A Complex Cégcsoport folyamatosan figyeli az új lehetőségeket! Forduljon hozzánk bizalommal, ha pályázni szeretne.