A 2014 – 2020 közötti időszakban Magyarországon több, mint 6000-re becsülik azoknak a kis-és középvállalkozásoknak a számát, amely az uniós pályázatok segítségével segítséghez juthat.

 Partnerségi megállapodás

Az Európai Unió következő hétéves költségvetési ciklusában az EU és Magyarország között aláírt alapdokumentum. A 2014 tavaszán benyújtott dokumentum tartalmazza Magyarország, mint tagállam fő törekvési és fejlődési céljait az EU2020 (Európa 2020 Stratégia) célkitűzések vonatkozásában. A tartalmilag és formailag is szigorú szabályoknak megfelelő dokumentum az EB által elfogadásra került, ennek megfelelően 2014. szeptember 11-én, Budapesten írták alá.

 Támogatások, pályázatok

A Partnerségi Megállapodásban foglaltak alapján, a magyar kormány célkitűzésiben a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozóan több, mint 6000 kis-és középvállalkozás előtt nyílik meg a lehetőség uniós támogatás elnyerésére. A különböző egyeztetések még folynak, ám az első pályázatok kiírása hamarosan várható. A lehetőségeket megragadni azonban sok esetben nem egyszerű feladat. A több, mint 34 milliárd eurós támogatási keret hatalmas összegnek hangzik, mindamellett rendkívül fontos, hogy azok a vállalkozások, amelyek szeretnének támogatást elnyerni, sok esetben rendkívül gyorsan kell cselekedniük, mint a korábbiakban. Cégünk a több éves tapasztalatnak köszönhetően a gyorsaság mellé hatékonyságot is kínál Önnek!

 Milyen területen várhatóak pályázatok ELSŐ körben?

  • KKV személyi – és infrastruktúra fejlesztését támogató kiírások;
  • logisztikai beruházásokra vonatkozó pályázatok;
  • technológia fejlesztés;
  • piacra jutáshoz való segítségnyújtás;
  • kutatás-fejlesztési projektek.

Az elnyerhető uniós támogatások természetesen nem csak a fent említett néhány területre korlátozódnak, a későbbiekben lehetőség nyílik például telephely-fejlesztésre, modern gépparkok kialakítására is.

Az első körben megjelenő pályázatok sem láthatóak még teljes pontossággal, emiatt a felkészülés sem egyszerű feladat, nem lehet 100 százalékban felkészülni előre. Vannak azonban olyan tennivalók, amelyek az előkészítés folyamatában már kivitelezhetőek: kérjen ajánlatot akár az előkészületek megvalósításában, akár a pályázatírásban, forduljon kérdéseivel bizalommal a Complex Cégcsoporthoz!

Ne feledje: pályázatírás kompletten A-Z-ig!